Banner

Dr. Renate Werkman

renate werkman

Veranderkundige, psycholoog, onderzoeker en procesbegeleider

Ik ben een veranderkundige en A&O psycholoog met veel ervaring in organisatiediagnose, design van interventies en procesbegeleiding in verandervraagstukken. Ik heb een brede kennis van de veranderkunde en van integrale en vernieuwende aanpakken. Verder doe ik onderzoek naar veranderkundige vraagstukken en uitdagingen, geef ik daar onderwijs over en publiceer en vertel ik er regelmatig over. Maatschappelijke verandering en sociale innovatie interesseren mij in het bijzonder.

In mijn werk en met mijn netwerk help ik organisaties om te begrijpen waarom mensen doen zoals ze doen, waarom bepaalde vraagstukken ontstaan en waarom verandering stagneert. Ik geef handvatten om tot verandering of verbetering te komen en vernieuwing te realiseren, faciliteer bij gezamenlijke zoekprocessen en help dialoogprocessen naar gedragen oplossingen.

Specialiteiten: systeemdenken en systeeminterventies, interactiepatronen herkennen en doorbreken, meervoudige en integrale perspectieven, dialoog en co-creatie, interventiekunde, onderwijs, onderwijsvernieuwing, onderzoeken, leren en veranderen.

Titel: Dr. (gepromoveerd 2006)

Titel proefschrift: Werelden van Verschil (over slagen en falen van veranderings- en vernieuwingsprocessen en de rol van interactiepatronen daarin)

Promotor: Prof. dr. Jaap J. Boonstra

Universiteit: Universiteit van Amsterdam

Contactgegevens Renate Werkman

e-mail

 
   Renate@kantelwerkers.nl

telefoon icon

  
   0655374947